Affärspodden

Informações:

Sinopse

Insikter om näringslivet i norra Sverige.

Episódios

 • Pepp: ”Klaga inte för att det är svårt att anställa tjejer, gör nåt åt det!”

  Pepp: ”Klaga inte för att det är svårt att anställa tjejer, gör nåt åt det!”

  03/05/2017

  Affärspodden har träffat Amanda Westerlund och Linnea Johansson, studenter och två av grundarna till Pepp i Luleå. Deras målsättning är enkel – att få fler tjejer att välja tekniska utbildningar efter gymnasiet. Vi fortsätter på temat Digitaliseringsskolan, eller #digiskola, där vi skriver och berättar om hur vi på olika sätt kan stärka den digitala utvecklingen. I […] Inlägget Pepp: ”Klaga inte för att det är svårt att anställa tjejer, gör nåt åt det!” dök först upp på Affärspodden.

 • Agneta Hedenström: ”Viktigt med digitalisering i skolan”

  Agneta Hedenström: ”Viktigt med digitalisering i skolan”

  11/01/2017 Duração: 20min

  Vi fortsätter Digitaliseringsskolan med Agneta Hedenström, teknikproffs och rektor. I det här avsnittet snackar vi bland annat om vad skolan och branschen kan göra för att öka unga tjejers teknikintresse. Skolverket och genusforskare är överens – vi behöver göra tidiga insatser redan i årskurserna F-3 för att öka tjejers intresse för datorer och teknik. Det är […] Inlägget Agneta Hedenström: ”Viktigt med digitalisering i skolan” dök först upp på Affärspodden.

 • Linda Lundmark: ”Vi behöver fler kvinnliga förebilder”

  Linda Lundmark: ”Vi behöver fler kvinnliga förebilder”

  21/12/2016 Duração: 21min

  När Affärspodden ger sig i kast med Digitaliseringsskolan heter första gästen Linda Lundmark, konsult på Tromb. Samtalet kretsar runt bristen på kvinnor i IT-branschen. Varför finns den och vad kan vi göra åt det? Trots att vi varit medvetna om bristen på kvinnor i IT-branschen så har ingenting hänt. Sedan 2005 har tvärtom bristen ökat […] Inlägget Linda Lundmark: ”Vi behöver fler kvinnliga förebilder” dök först upp på Affärspodden.

 • Mattias Barsk: ”Det är min egen historia”

  Mattias Barsk: ”Det är min egen historia”

  02/12/2016 Duração: 24min

  Affärspodden träffar Mattias Barsk, norrbottningen som ligger bakom SVT-produktioner som Bastubaletten, Renskötarna och Sápmi Sisters. I vinterns första ordinarie avsnitt av Affärspodden träffar vi alltså Mattias Barsk, som är uppvuxen i Tärendö och bor i Stockholm men vid tillfället sitter uppkopplad via länk från Kiruna. Mattias är till vardags ansvarig för minoritetsutbudet på SVT. Han har tidigare arbetat med […] Inlägget Mattias Barsk: ”Det är min egen historia” dök först upp på Affärspodden.

 • Affärspodden gör comeback

  Affärspodden gör comeback

  03/11/2016

  Nu är vi tillbaka med Affärspodden – och från och med nu under nya paraplyet ArcticNow.se. I det första avsnittet berättar vi lite mer om oss själva och den satsning som ligger framför oss. Under våren och sommaren sände vi den första säsongen av Affärspodden, med Eljester som avsändare, samt Affärer i Norr och LTU […] Inlägget Affärspodden gör comeback dök först upp på Affärspodden.

 • Headbanger Lures satsar globalt från start

  Headbanger Lures satsar globalt från start

  27/07/2016 Duração: 21min

  Den tredje sommarpodden gästas av Dan Lestander, konstnären som uppfunnit ett nytt fiskedrag och nu lanserar det internationellt genom sitt eget varumärke Headbanger Lures. För de flesta norrbottningar är Dan Lestander känd som konstnären bakom bland annat isskulpturer och Rostbollen i Luleå. Men under de senaste åren har han allt mer satsat på att bygga upp bolaget […] Inlägget Headbanger Lures satsar globalt från start dök först upp på Affärspodden.

 • Care of Gerd – från Jokkmokk till Bryssel och Tokyo

  Care of Gerd – från Jokkmokk till Bryssel och Tokyo

  28/06/2016 Duração: 23min

  Det andra sommaravsnittet av Affärspodden handlar om att sälja konsumentprodukter på en global marknad, att driva företag med ett syskon och Swedish Lapland som framgångsfaktor. Gäster är de karismatiska syskonen Anna-Lena och Johan Wiklund, som sedan 2008 driver Care of Gerd. Med hjälp av råvaror från bland annat skogarna runt Jokkmokk producerar Care of Gerd ekologiska skönhetsprodukter som säljs […] Inlägget Care of Gerd – från Jokkmokk till Bryssel och Tokyo dök först upp på Affärspodden.

 • Polarbröds vd Karin Bodin om ledarskap och framtiden

  Polarbröds vd Karin Bodin om ledarskap och framtiden

  14/06/2016 Duração: 19min

  Hon tänkte vara vd för Polarbröd i ett halvår. Tio år senare är Karin Bodin kvar på posten för ett av norra Sveriges mest kända företag och varumärken. I den första av Affärspoddens sommarintervjuer pratar hon med Peter om bland annat ledarskap, framtiden, samarbetet med systern Anna Borgeryd (ordförande och koncernstrateg) och Polarbröds satsning på hållbarhet. ”Vi […] Inlägget Polarbröds vd Karin Bodin om ledarskap och framtiden dök först upp på Affärspodden.

 • Nolias vd sneglar på spelindustrin (9)

  Nolias vd sneglar på spelindustrin (9)

  07/06/2016 Duração: 18min

  Veckans gäst i podden är Tommy Abrahamsson, vd för mässarrangören Nolia. Samtalet med Peter Olofsson och bisittaren Stina Almqvist handlar framför allt om framtidens mötesplatser och den regionala utvecklingen i norra Sverige. – Tar du ut naturtillgångar på ett ställe så se till att det skattas där. Då kan du bygga upp en infrastruktur, du kan […] Inlägget Nolias vd sneglar på spelindustrin (9) dök först upp på Affärspodden.

 • Hans Kreisel: ”Vi har tekniken för att ersätta kärnkraften” (8)

  Hans Kreisel: ”Vi har tekniken för att ersätta kärnkraften” (8)

  01/06/2016 Duração: 19min

  Skellefteå Krafts koncernchef Hans Kreisel besöker Affärspodden för att diskutera framtidens energilösningar och den aktuella säkerheten kring svensk infrastruktur med Peter Olofsson och Åsa Kastensson, bisittare och miljöforskare vid Luleå Tekniska Universitet. Kreisel är väldigt hoppfull om att energibranschen ska klara omställningen till ett grönare samhälle, där kärnkraft och fossila bränslen får bereda plats för mer vatten- […] Inlägget Hans Kreisel: ”Vi har tekniken för att ersätta kärnkraften” (8) dök först upp på Affärspodden.